top of page

Nyt dansk samarbejde om solstrøm og energilagring sigter mod 100% vedvarende elproduktion i Danmark


Photo: Better Energy A/S

Better Energy, Danmarks førende udbyder af storskala megawatt solcelleparker, indleder et langsigtet samarbejde med energilagringseksperterne fra Risø-virksomheden Hybrid Greentech. Sammen vil de udvikle nye koncepter der stabilisere el-leverancer fra solcelleparker. Med energilagring kan energiproducenter dels øge el-leverancens kvalitet og stabilitet, dels opnå højere priser på elmarkederne og forbedre anlæggenes profitabilitet.


”Personerne i Hybrid Greentech tilfører relevant teknisk kompetence, der kan bidrage til vores udvikling af energilagring i samspil med vores energiteknologier. At kunne kombinere løsninger og teknologier er afgørende for vores drive på den grønne omstilling. Her passer Hybrid Greentech rigtig godt ind, og vi er sikre på de bliver en stærk partner at have med,” siger Mikkel Dau Jacobsen, Executive Vice President, Technology and Solutions, Better Energy.


Better Energy har bl.a. aktiviteter i Danmark, Holland, Storbritannien, Tyskland, Polen og Ukraine, med en samlet opført kapacitet på 229 MWp/380 GWh.


Hybrid Greentech er et af Danmarks førende konsulenthuse indenfor energilagring. Firmaets mission er at udbrede energilagring for at opnå 100% bæredygtig energi i forsyningssektoren, hvilket ikke er muligt uden lagringsløsninger til fluktuerende elproduktion fra vind og sol.

Samarbejdet mellem Better Energy og Hybrid Greentech inkluderer blandt andet projektering og udførelse af demonstrationsprojekter med solenergi og energilagring.


”Vi ønsker at demonstrere konkurrencedygtige energilagringteknologier sammen med solcelleparker for at vise vejen mod 100% vedvarende energi ”, siger adm. direktør for Hybrid Greentech Rasmus Rode Mosbæk


”Sammen med Better Energy og flere forskningsinstitutioner er vi ved at udvikle et beregningsværktøj til projektering og driftsoptimering af energilagringsanlæg til elproduktion med solceller. Værktøjet skal beregne den optimale anlægsstørrelse og forretningsmodel for en given applikation i forhold til lagerets forventede drifttab og levetid og dermed finde den samlede løsnings forrentningsevne og profitabilitet”, siger Rasmus Rode Mosbæk.


Medarbejderne i Hybrid Greentech har samlet mere end 25 års erfaring indenfor energilagring med fokus på brint og batteriteknologi. Den kerneviden er væsentlig for beregningsværktøjets værdi og brugbarhed.


Kontakt oplysninger

Better Energy Solutions A/S

Mikkel Dau Jacobsen

Executive Vice President, Technology & Solutions

Telefon: 30 69 93 90


Hybrid Greentech ApS

Rasmus Rode Mosbæk

CEO & Founder

Telefon: 31 270 300

Om Better Energy

Better Energy er et dansk solenergiselskab, der udvikler, opfører og driver solcelleparker. Virksomheden blev grundlagt i 2012 og er en af de hurtigst voksende solenergiselskaber i Europa med aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Tyskland, Holland, Polen, Ukraine og Sverige. Better Energy leverer kosteffektive totalløsninger til virksomheders grønne omstilling. Få mere information om Better Energy på www.betterenergy.com


Om Hybrid Greentech

Hybrid Greentech ApS promovere energilagring for at opnå 100% vedvarende energi i transport og forsyningssektoren. Et uafhængigt konsulenthus med mere end 25 års samlet erfaring i energilagring. Vi ønsker at være Nordeuropas førende konsulenter indenfor energilagringsteknologi med fokus på pris, driftoptimering og sikkerhed. Få mere information om Hybrid Greentech på www.hybridgreentech.com

283 views

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page